Avadol

Scări din lemn

Scări pe structură de lemn

Folosite cu preponderență la clădirile din domeniul rezidențial, mai ales la locuințe unifamiliale, scările pe strucutră de lemn se realizează în mod uzual pe vanguri, grinzi (profile din lemn masiv, stratificat sau laminat), cu trepte fabricate din lemn sau, în cazuri speciale, cu trepte din metal sau chiar sticla.

Se pot crea foarte multe variante: cu rampe drepte, în spirală, cu trepte balansate, iar în cazuri speciale se pot realiza chiar vanguri curbe. Ca și în cazul scarilor din metal, scările pe structură de lemn pot fi lăsate la vedere sau pot fi finisate în nenumărate feluri. Una dintre problemele cele mai importante în cazul acestora este cum se comportă in timp. Scârțâitul în momentul folosirii nu apare în timp la scările realizate de noi și aceasta pentru că utilizăm produselor dedicate, cu garanție de la producător și pentru că tratarea lemnului folosit la realizarea scării se face corespunzător cu standardele de calitate.

Câteva avantaje ale scărilor din lemn pe structură de lemn:

– sunt ușoare, calde, estetice, ieftine și ușor de executat ;
– elementele componente ale balustradei din lemn se pot particulariza astfel încât fiecare scară să devină unică;
– lemnul cu care lucrăm este ales și prelucrat cu grijă pentru a vă putea bucura timp îndelungat de investiția făcută;
-O scară interioară trebuie să poata fi parcursă în siguranță și confort, să fie amplasată corect în spațiu și nu în ultimul rând să fie construită solid si estetic.

Scări pe structură de beton

Fie că vă construiți o casă nouă, fie că doriți să reîmprospătați aspectul celei pe care o dețineți deja, scările interioare se pot potrivi perfect cu căminul dumneavoastră. Realizăm placarea cu lemn a scărilor interioare din beton.

Treapta din lemn de frasin ,avand grosime de 40 mm,se prinde pe beton cu un adeziv special ,ce permite o fixare rigida si de durata .Contratreapta se realizeaza tot din frasin,avand o grosime de  20 mm.Scara interioara pe structura de beton se inchide la perete si sub treapta cu plinta.

Câteva avantaje ale scărilor din lemn pe structură de beton:

– unul din cele mai mari avantaje ale scarilor pe structura de beton este aspectul unic al acestora . Treptele scarii se realizeaza din lemn masiv si stratificat,finisarea treptelor se face in fabrica de catre personal calificat ceea ce mareste calitatea finisajului;
– treptele scării se realizează din lemn masiv, stratificat și astfel lemnul nu mai lucrează în timp;
-finisarea treptelor se face în fabrică, fiind lăcuite în condiții secifice, ceea ce crește calitatea finisajului;
– scările interioare pe structură de beton pot fi integrate ușor, vizual și funcțional cu tâmplăria din lemn și pardoseală.

Scări pe structură de fier

La început aceste scări interioare se foloseau cu preponderență la clădiri cu destinație industrială. În timp, scările pe structura metalică au început să fie folosite și la alte tipuri de clădiri, datorita rapidității cu care pot fi executate și datorită faptului că se pot adapta la orice tip de spațiu.

În domeniul rezidențial scările interioare pe strucutră metalică sunt folosite fie ca un obiect în sine, cu structură și formă la vedere, fie ca suport pentru diverse finisaje.
Se realizeaza în general pe vanguri (din profile metalice), cu trepte, cu sau fără contratreaptă, și se pretează la toate formele valabile pentru scări: cu rampe drepte, curbe, în spirală, cu trepte balansate etc. 

Câteva avantaje ale scărilor din lemn pe structură metalică:

– costurile de realizare pot fi mai mici decât scările pe structură de beton ;
– fierul forjat este un material folosit de secole și poate să aibă un efect foarte interesant într-un decor de cămin, cum ar fi un frumos living
– în funcție de metarialul folosit, cu scările de interior pe structură metalică se pot obține un aspect impecabil de modern sau de clasic în ansamblul locuinței, dar și o notă de eleganță;
-economia spațiului este, desigur, unul dintre cele mai mari beneficii aduse de o scară în spirală, realizată pe strucutră metalică. Spre deosebire de cele tradiționale, aceasta nu are o amprentă mare la sol, prin urmare poate fi instalată în spatii înguste, fiind o alegere foarte potrivită pentru case mai mici sau apartamente.

Estimăm GRATUIT costurile proiectului tău!

Scrie-ne sau vino la showroom-ul de tâmplărie din Târgu Neamț sau din Roman